19. May. 2024
Vesti

Zbog koronavirusa otkazan i sajam u Njujorku!

(Photo by Jonathan Fickies)

Nakon što je jedan od najvećih automobilskih sajmova u Ženevi otkazan ovog meseca zbog epidemije koronavirusa, na isti korak odlučili su se i organizatori smotre četvorotočkaša u Njujorku. 

Organizatori sajma, koji je trebalo da se održi u aprilu, dugo su najavljivali da se ova manifestacija neće otkazivati i da će biti preduzete sve neophodne mere predostrožnosti, ali su na kraju ipak morali čitav događaj da odgode.

Sajam automobila nije sasvim otkazan, pošto je planirano da se njegovo održavanje pomeri za letnji period, pošto se svi nadaju da će tada pandemija vurisa splasnuti, ili sasvim stati. Novi termin trebalo bi da bude od 28. avgusta do 6. septembra, a nije sigurno da li će automobilski brendovi čekati skoro pola godine, ili će svoja vozila predstaviti putem digitalnih platformi, kao što su učinili brojni brendovi nakon otkazivanja sajma u Ženevi.

Podsetimo, brojni automobilski giganti poput Audija, BMW-a i Mercedesa otkazali su nastupe u Njujorku, a kada se tome doda i pomeranje termina za bezmalo pola godine, pretpostavlja se da će poseta biti drastično smanjena.