27. November. 2021
Vesti

Više od pola miliona porudžbina za Tesla Cybertruck

Kompanija Tesla je izbacila podatak da je za njihovo novo terensko vozilo Tesla Cybertruck stiglo preko 500.000 porudžbina! 

Iako je kompanija pretrpela značajna kritike i podsmeh javnosti kada je na promociji Tesla Cybertruck pretrpeo fijasko zbog polomljenih stakala (direktor Ilon Mask tvrdio da su ona neprobojna), kupci su ipak rešili da ukažu poverenje ovom terencu, pa je do sada stiglo preko 500.000 porudžbina.

Tako se ispostavilo da je za tri meseca na adresu firme pristiglo tačno 522.764 rezervacije za kupovinu Cybertrucka, što ga je učinilo najtraženijim automobilom koji je izašao iz Tesline fabrike. 

Primera radi, Teslin model 3 je od promocije do početka prodaje imao 518.000 rezervacija, iako je između ove dve vremenske tačke proteklo oko godinu i po dana (april 2016-avgust 2017. godine).

Iako ovi podaci nisu zvanični i mnogi sumnjaju da su deo marketinške kampanje Tesle za njihov novi model, akcije kompanije su zabeležile rast, pa su tako tokom ove nedelje uspele da se približe dosad zabeleženom maksimumu. Pomenuti rast iznosio je oko 8,5 procenata 19. februara prema izveštaju sa berzi u SAD.