19. June. 2021
Vesti

Tri imena u igri: Ovo su pretendenti na naslov najboljeg vozila 2020.

Objavljena su imena tri automobila koja su ostala u trci za naslov za najbolji automobil (World Car of the Year Award) u 2020. godini.  Pored ovoga očekuje nas i dodela nagrada za najbolje automobile u ostalim kategorijama na automobilskom sajmu u Njujorku 8. aprila.

Odluku o najboljem vozilu doneće žiri od 86 automobilskih novinara širom sveta tajnim glasanjem, a upravo je zahvaljući njihovom mišljenju u finalnom izboru ostalo mesta za tri automobila – u pitanju su Mazda CX-30, Mazda 3 i Kia Telluride.

Što se tiče glasanja za najbolje gradsko vozilo, tu su u konkurenciji ostali modeli KIA Soul EV, električni Mini i Volkswagen T-Cross. Nasuprot njima se nalaze kandidati za najbolji luksuzni automobil, a tu su preostali Porsche 911 i električni modeli Mercedes EQC i Porsche Taycan.

U kategoriji “Performance Car of the Year” nadmeću se tri Porscheova modela i to 718 Spyder, 911 i Taycan. 

Konačno, priznanje čeka i automobil koji će moći da se pohvali najboljim dizajnom, a trio u sastavu Mazda 3, Peugeot 208 i Porsche Taycan čeka na ovo laskavo priznanje. 

Pobednika petog izdanja “World Car of the Year Award” dobićemo na svečanosti u Njujorku 8. aprila u sklopu međunarodnog automobilskog sajma.