15. June. 2024
Vesti

Škoda otkriva novi krosover u februaru

Češki proizvođač automobila Škoda je nakon veoma dobre i plodonosne 2019. godine spremila već za prve mesece 2020. neke novitete. Najpre će nam se predstaviti model Škoda Vision In, koji će zvaničan debi imati na sajmu Auto Expo 2020 u Nju Delhiju od 5. do 12. februara. Vision In je u centrali kompanije planiran najpre za rastuće azijsko tržište, ali nije isključeno da se u slučaju dobrih rezultata proširi i na evropski kontinent.

Nova Škoda Vision In spada u klasu krosovera, slična je postojećem modelu Kamiq, a od njega je neznatno duža (za dva centimetra, a ukupno ima 426 cm).

Pored veće dužine od Kamiqa, ovaj model će ujedno biti i širi za dva centimetra, a za isto toliko će biti i bliži tlu, što bi trebalo da utiče na njegove unapređene dinamičke karakteristike.

Što se pogona tiče, Škoda Vision In će imati blagi hibridni pogon sa 48-voltnom mrežom koja će biti neka vrsta ispomoći 1.5-TSI turbobenzinskom motoru od 130 konja. Pored promocije modela u Nju Delhiju u februaru, Škoda će nastupiti na tradicionalnom sajmu u Ženevi tokom marta, kada će biti otkriveno još detalja u vezi sa planovima češkog giganta za naredni period.