12. July. 2024
Vesti

Sirova, izvorna snaga: Ovo je moćni Brabus 800 Adventure XLP

Za sve one koji su smatrali da nova generacija Mercedesove G klase nije dovoljno praktična i prilagodljiva, ljudi iz Brabusa su se pobrinuli da sve to reše. Terenac visokih performansi, za koga ne postoje prepreke se pojavio u vidu modela Brabus 800 Adventure XLP.

Za bazu je iskorišćena platforma od modela Mercedes AMG G63, a na nju je postavljena karoserija terenca još upečatljivijeg izgleda u kojoj ni putnici u zadnjoj kabini neće imati problema sa prostorom. Sve ovo postignuto je povećanjem međuosovinske baze za 50 centimetara u odnosu na “donora”, a za kretanje po nepristupačnijim terenima ugrađeni su i posebno prilagoljivi amortizeri.

Izvor snage je premoćni 4.0-litarski V8 twin-turbo motor koji generiše čak 789 konjskih snaga i obrtni momenat od monstruoznih 999 Nm. Zato nije ni čudo da automobil ovakvih proporcija do stotke ubrzava za samo 4,8 sekundi. Maksimalna brzina je elektronski ograničena na 210 km/h, a stabilnosti doprinose glomazni 22-inčni točkovi za sve vrste puteva.

Cenu pri registrovanju će dramatično podići emisije CO2 od 345 g/km. Što se finansijskog dela tiče, valja napomenuti da će čak i oni sa pozamašnim bankovnim računom morati da se preznoje ukoliko žele da nabave Brabus 800 Adventure XLP – startna cena će biti preko 460.000 evra!! Zanimljivost – uz doplatu dobijate i “high-end” dron (Wingcopter) koji postiže iste, čak i veće brzine od ovog Brabusa.