15. June. 2024
ConceptsTestovi

Širi se Mercedesova C-klasa

Stiže i model za sve terene

Posle modela E-klasa All Terrain, u Mercedesu su rešili da kupcima ponude još jedan model iz klase karavana, ovog puta u nižem automobilskom segmentu.

Nakon pomenute E klase, automobilski gigant iz Štutgarta bi uskoro mogao da predstavi koncept još jednog “kros” karavana u C klasi. Budući model je zamišljen kao konkurencija automobilima Audi A4 AllRoad i Volvo V60 Cross Country. 

Što se izgleda nove C klase tiče, nije teško pretpostaviti kako bi sve izgledalo – dovoljno je pogledati E klasu All Terrain i shvatiti da će u Štutgartu i Mercedes C klase estate prilagoditi za novi All Terrain.

Uz zaštitne dodatke na donjim delovima karoserije i krovne šine, automobil bi imao veće odstojanje od tla i kao standard Mercedesov 4Matic pogon na sva 4 točka.

C-klasa All Terrain trebalo bi da dobije i sofisticiran Air Body Control sistem oslanjanja prilagođen vožnji po različitim putnom podlogama, uključujući i makadamske puteve. Podsećamo, E-klasa All Terrain ima mogućnost izbora tri moda ogibljenja, pri čemu “klirens” varira od 121 do 156 mm.

Nova C klasa trebalo bi da se pojavi u prodajnim salonima od naredne godine, a za očekivati je da varijanta All Terrain bude razvijena i spremna za prodaju od 2021. godine.