19. May. 2024
Vesti

Samo za odabrane – upoznajte Volkswagen Arteon R-Line

Volkswagen je predstavio posebno, ograničeno izdanje limuzinskog modela Arteon, koji nosi radni naziv R-Line. On je namenjen uskom krugu mušterija, pošto će tek 250 kupaca moći da nabave ovo vozilo sa bogatom opremom, ali i jačim performansama motora.

Osnovne verzije poseduju TSI i TDI motore od 140 kWh i 190 KS, najjači dizelaš ima 240 konjskih snaga, a najsnažniji je 2.0 TSI sa benzinskim motorom, 272 konjske snage i pogonom na svim točkovima. Svi su opremljeni sedmostepenim DSG automatskim menjačem, a adaptiran je ESC sistem i DCC (adaptivna kontrola šasije).

Predstavljeni modeli dolaze u “moonstone” sivoj boji sa 20-inčnim naplatcima, zadnja stakla su elegantno zatamnjena, a krov dolazi u crnoj boji. Unutrašnjost kabine je obložena kožom, sedišta poseduju grejanje, a tu su pored infotainmenta i brojni sistemi asistencije u vožnji (kamera pri isparkiravanju, držanje u traci, automatsko kočenje i prepoznavanje znakova…)

Planirano je da prva tura vozila za isporuku novim srećnim vlasnicima krene već tokom februara, a cena će biti nepunih 56.000 evra (55.970)…