05. December. 2023
Vesti

Renault Arkana od 2021. stiže u Evropu!

Renault planira da proširi ponudu SUV klase na Starom kontinentu

Nakon što je početkom godine Renault zvanično promovisao model Arkana za rusko tržište, iz redova francuskog giganta stiže obaveštenje da će ovaj model biti dostupan evropskim kupcima od 2021. godine!

U odnosu na model koji je sada moguće nabaviti u Rusiji, Renault Arkana koji bi se prodavao na našem tržištu bi bio nešto drugačiji, a došao bi u RS Line verziji sa drugačijom instrument- tablom.

Naravno, i paleta motora će biti nešto drugačija. Tako se očekuje da atmosferski 1.6-litarski benzinac koji razvijati 112 KS (84 kW), a koji je dostupan u Rusiji, ne nađe svoj put do Evrope. Podsećamo, taj agregat je povezan sa petostepenim manuelnim menjačem preko kog se snaga šalje prednjim točkovima. Njegovo mesto će najverovatnije zauzeti 1.3-litarski TCe agregat koji razvija 148 KS (110 kW). On će biti povezan sa X-Tronic CVT menjačem… Naravno, očekuju se i druge pogonske opcije.

Renault Arkana se u Rusiji prodaje po početnoj ceni od 14.340 evra. Taj model sa agregatom koji je razvijen u saradnji sa kompanijom Daimler košta 17.378 evra. Ako zaista dođe do evropskog tržišta, u gami francuskog proizvođača će biti pozicioniran između modela Captur i Kadjar.

Izvor: www.autoblog.rs