26. September. 2023
Vesti

Otkazan automobilski sajam u Ženevi!

Photo by Chesnot/Getty Images)

Ono što se poslednjih dana pominjalo kao realna mogućnost sada je dobilo zvaničnu potvrdu – Sajam automobila u Ženevi (od 5. do 15. marta) neće biti održan zbog epidemije koronavirusa!

Jedan od najvažnijih automobilskih sajmova na svetu, na kojem se očekivalo oko 600.000 posetilaca, neće se održati ove godine u Ženevi. Razlog je više nego očigledan – epidemija koronavirusa i njegovo potencijalno širenje među velikim grupama posetilaca na štandovima sajma.

Iako je nedeljama unazad organizator izjavljivao da će se sajam održati pod velikim merama obezbeđenja i sa stalnim dezinfekcijama vozila, danas je na predlog Vlade Švajcarske izglasana odluka da se sajam ne održi ove godine.

Prema izglasanim poslednjim merama švajcarskih vlasti, svi javni skupovi i događaji na kojima se okuplja preko 1.000 posetilaca biće odloženi, ili se neće održati uopšte. Ova mera bi trebalo da traje do 15. marta, što bi ujedno bio i datum kada bi se sajam okončao. Organizatori su u zvaničnom izveštaju naveli da je reč o višoj sili i da ne mogu ništa da učine kako bi se sajam održao.