27. November. 2021
Vesti

Novi Subaru Forester e-Boxer stigao u Srbiju!

Novi Subaruov model, Forester e-BOXER, predstavljen je u novom prodajno-servisnom centru u Beogradu, pred brojnim predstavnicima medija, uglednim zvanicama i ljubiteljima marke Subaru. Bazu  ovog vozila čine simetrični pogon na svim točkovima i bokser motor, kao i pogonska asistencija, koja nije nova u automobilskoj industriji, ali je izrađena na Subaru način – jedinstveno, specijalno i kroz drugačiji spoj vrhunskih performansi, električne energije i ekologije.

Zvanično smo započeli sa aktivnostima na novoj lokaciji 1. juna prošle godine, ali došao je savršen trenutak da održimo otvaranje novog Subaru centra istog dana sa prezentacijom novog Forestera e-BOXER – imajući u vidu našu lokaciju, na kojoj smo okruženi prirodom. Osim toga, danas lansiramo i novu tehnologiju koja označava put u budućnost Subarua. Veoma smo uzbuđeni zbog svega što sledi, a mi u Subaruu u Srbiji imamo cilj da doprinesemo zaštiti životne sredine na svaki mogući način“, izjavila je na svečanosti Meletia Mihaelidu, direktorka marketinga i PR u Subaru Srbija.

Oznaka e-BOXER je zaštitno ime za sve hibridne automobile koje će Subaru da proizvodi u budućnosti. Ovaj sistem obezbeđuje snagu, performanse, bezbednost, energetsku efikasnost i besprekorne vozne karakteristike u svim uslovima i na svim tipovima podloge.

Subaru Forester e-BOXER pokreće kompaktni i snažni 2,0-litarski benzinski agregat sa 150 KS smešten u samoj blizini centra gravitacije automobila. Subaruova globalna platforma na kojoj je izrađen i ovaj model, prilagođena je svim elementima električnog pogona, pa su litijum-jonska baterija i ostale komponente svoje mesto našle iznad zadnje osovine, dok se asinhroni elektro-motor snage 12,3 kW skrio u prostoru kod menjačke kutije. Model sa oznakom e-BOXER ima čak i bolje izbalansiran raspored mase i pruža bolje vozne karakteristike, posebno kad je reč o upravljanju i bezbednosti.

Najbolja potvrda je nedavno osvojeno priznanje za najbolji automobil u klasi malih “off-roudera” na testu EuroNCAP, a izuzetan rezultat je ostvaren zahvaljujući Foresterovim naprednim sistemima zaštite putnika i pešaka, kao i sistema asistencije u vožnji. Velike zasluge idu i dobro poznatom EyeSight sistemu asistencije, koji se nalazi u svim Foresterima, bez obzira o kom nivou opreme se radi.

Subaru Forester e-BOXER prodaje se u Srbiji sa početnom cenom od 36.990 evra (nivo opreme Basic), a u najvišem nivou opreme Premium ovaj model staje 45.500 evra

Sa više detalja o modelu Subaru Forester e-BOXER, ali i ostalim modelima u ponudi, zainteresovani mogu da se upoznaju ukoliko posete salon koji se nalazi na adresi Auto-put za Zagreb 32.