23. February. 2020
Vesti

Nova Toyota Aygo prilagođena za Evropljane

Treća generacija modela Toyota Aygo će se praviti u Evropi i po stilu će biti više prilagođena kupcima sa Starog kontinenta, nego prethodne verzije.

Aygo godišnje proda oko 100.000 jedinica novih vozila po godini, a sa većom ofanzivom na evropsko tržište, naročito na one mlađe vozače, očekuje se da ove brojke budu značajno uvećane u narednom periodu.

Novi Aygo će se na tržištu pojaviti u drugoj polovini 2021, ili početkom 2022. godine, a po stilu će više pripadati klasi krosovera sa povišenom pozicijom sedenja i klirensom. Ono što je važno napomenuti, jeste da će treća generacija Toyote Aygo, pored konvencionalnih motora, dolaziti i u hibridnoj verziji. 

Aktuelni Aygo je promovisan 2018. godine na sajmu u Ženevi, a naredni model će biti njegova restilizacija, a trenutno je u ponudi samo 1.0-litarski benzinac sa 53 kW/72 KS i 93 Nm obrtnog momenta. Da bi ubrzao do 100 km/h potrebno mu je 13,8 sekundi, a maksimalna brzina iznosi 160 km/h. Dakle, pored vidljivih promena na karoseriji i šasiji, novi Aygo će dolaziti i sa većom paletom motora.