26. September. 2023
Vesti

Maserati predstavio tri modela iz “Royale” edicije

Nova, ograničena verzija tri modela Maseratija, među koje spadaju Ghibli, Levante i Quattroporte, omaž su legendarnom modelu iz 1986. godine i biće proizvedeni u ukupno 300 primeraka (po 100 komada od svakog modela).

Dosta toga u ovim modelima posebne serije trebalo bi da podseća na legendarni Quattroporte iz 1986. godine, sa posebnim akcentom na udobnost, kvalitet materijala u kabini, ali i šestocilindričnim motorom. Novi Levante, Ghibli i Quattroporte trebalo bi da budu dostupni u metalik zelenoj i plavoj boji, sa nešto više drvenih detalja na instrument tabli i najfinije kože u unutrašnjosti. Spolja su promene najuočljivije na točkovima, kao i kočionim čeljustima koje dolaze u srebrnoj nijansi. Ova serija “Royale” će se izdvajati po još jednom detalju u enterijeru – svaki proizvedeni primerak imaće posebnu tablu sa oznakom “one of 100” (jedan od 100)…

U standardnu opremu kod ovih Maseratijevih modela spadaće Brown&Wilkins zvučni sistem, biće omogućeno i grejanje svih sedišta u vozilu, kao i volana, plus sistemi asistencije u vožnji, kao što su stop-start sistem, adaptivni tempomat, kočenje u kritičnim situacijama i detektora mrtvih uglova u vožnji.

Najzanimljiviji deo za većinu vozača jeste kakav će biti pogon novih italijanskih zveri. Ekskluzivnost šest cilindara podrazumeva da će motor biti “vučen” od strane 271 konja, a jači 3.0-litarski V6 motori će dolaziti i sa 345 i 424 konjske snage. Nije planirano da novi modeli budu pravljeni sa motornom V8 jedinicom. 

Porudžbine Maseratijevih modela iz “Royale” edicije moguće je obaviti već sada, a prve isporuke trebalo bi da startuju već tokom marta meseca. Cene, kao što se može i pretpostaviti, uopšte nisu niske, pa se tako kreću u rasponu od oko 91.000 evra za Ghibli, zatim nešto više od 99.000 evra za Levante, dok je na vrhu Quattroporte za čiji volan će sesti samo oni kojima nije problem da iz gomile novca izdvoje nešto više od 120.000 evra!