19. April. 2024
Vesti

Lamborghini ima novi najprodavaniji model u istoriji

Gallardo pao na drugo mesto

(Photo by Martyn Lucy/Getty Images)

Najprodavaniji model kompanije Lamborghini više nije Gallardo, pošto je tron od nedavno preuzeo model Huracane! Italijanski proizvođač super luksuznih automobila je za pet godina prodao 14.022 primeraka ovog modela, dok je za isti broj prodatih modela Gallardu bilo potrebno čitavih 10 godina.

Postoji mogućnost da novi  SUV model Urus izbije u nekom narednom periodu na prvo mesto, pošto je trenutno traženiji od Huracanea. Ipak Huracane će, sasvim izvesno, još neko vreme ponosno da se šepuri na tronu.

(Photo by Martyn Lucy/Getty Images)

Uspeh Huracanea je utoliko veći što je ovaj prodajni rezultat postignut za 5 godina, dok je dosadašnjem najprodavanijem modelu – Gallardu, bilo potrebno dostruko više vremena (2003-2013).

Što se tiče prodajnih rezultata u tekućoj godini, Lamborghini je u prvoj polovini 2019. isporučio 1.211 Huracana, 649 Aventadora i čak 2.693 primerka SUV-a Urus. Još jedna stavka može da služi na ponos predstavnicima Lamborghinija, pošto su za prvih šest meseci 2019. godine napravili ukupno 4.553 automobila, što je porast od čak 96 odsto u odnosu na isti period prošle godine.