31. May. 2023
Vesti

Konačno: Evropski debi za Ford Mustang Mach-E

Brojni automobilski brendovi čekaju Sajam automobila u Ženevi od 5. do 15. marta kako bi predstavili novitete iz svojih kuća. Ali ne i Ford, sa svojim novim Mustangom Mach-E, koji će se pojaviti u Londonu već ove nedelje. Kao što je ranije najavljeno, novi Fordov krosover sa znakom Mustanga biće isporučen kupcima na Starom kontinentu pri kraju ove godine.

Ford je u svom zvaničnom saopštenju naveo da su inženjeri iz evropske centrale Forda bili od prvog dana uključeni u razvoj ovog modela, kako bi se ispoštovale zakonske regulative u vezi sa emisijom gasova u EU i, što je još bitnije, prilagodio navikama evropskih vozača i putevima na našem kontinentu.

Iz Forda još nismo dobili podatke koliko je kupaca iz Evrope poručilo Mustang Mach-E, ali je za sada poznato da se većina njih odlučila za jači set baterija od 98,8 kWh, umesto onih od 75 kWh. Baterije, koje su postavljene na zadnji deo podvozja automobila, garantuju prema WLTP standardima autonomiju od pređenih 600 kilometara. Pretpostavka je da će Ford nakon samo 10 minuta punjenja na brzim punjačima moći da dostigne kapacitet od 93 kilometra.