08. April. 2020
Vesti

Hyundai sprema novu Elantru za 2022.

Nakon što je nova Hyundai Elantra predstavljena na tržištu 2018. godine, brojne pozitivne reakcije su stigle na adresu južnokorejskog brenda, koji je donekle uspeo da razmrda tržište sedana. Sada se priprema i nova generacija Elantre, koja bi pred kupcima trebalo da se pojavi tokom 2022. godine.

Nova Elantra bi trebalo da preuzme dosta dizajnerskih rešenja od novog modela od Sonate, koja je napravila veoma dobre rezultate u klasi sedana prethodne godine. Ipak, ne bi trebalo očekivati da to bude preslikana Sonata, pošto je i Elantra na sopstvenom primeru imala dosta pozitivnih kritika.

Očekuje se da najveće promene pretrpi “prednjica” Hyundai Elantre, sa kaskadnom rešetkom i preoblikovanim farovima u gornjim uglovima, dok bi linija krova trebalo da bude blago spuštena kako bi nova generacija dobila nešto jači sportski ton. 

Sa zadnje strane valja očekivati dizajnerska rešenja po uzoru na model Optima/K5, gde se ističe svetlosna LED grupa pune širine. U svakom slučaju, ovo je tek početak otkrivanja detalja, a za neke konkretnije informacije moraćemo da pričekamo još neko vreme. U svakom slučaju, Elantra će biti i dalje prisutna, a naredne modifikacije bi trebalo da privuku i one koji nisu ozbiljnije razmatrali sedan klasu.