03. August. 2020
Vesti

Hit u najavi: Ovo je “podmlađeni” Citroen C3

Jedan od najprodavanih vozila Citroena, model C3, od sada će biti još konkurentniji u B segmentu, jer će nakon svih promena i osvežavanja dobiti još bolji izgled i performanse.

Najnovijim redizajnom predviđeno je da prednji branik bude promenjen, a da svetla dobiju najsavremeniju LED tehnologiju. Tu je i novi 3D dizajn svetala koji će isticati širinu vozila, a AirBump ukrasi će dodatno uticati da C3 bude prepoznatljiv s kilometra.

U unutrašnjosti će biti ubačena Advanced comfort sedišta, koja su preuzeta iz većeg modela C5 Aircross sa velikim središnjim naslonom za ruku. Kola će biti kompatibilna preko infotejnment sistema sa smartfon platformama Android Auto i Apple Car, dok će biti dostupan i sistem hitnog kočenja, pomoć za parkiranje, kao i automatsko upravljanje svetlima.

Što se motorizacije tiče, ona će i u redizajniranom Citroenu C3 ostati identična, pa će kupcima na raspolaganju biti dve benzinske jedinice od 1,2 litra sa 82 i 110 konjskih snaga, kao i BlueHDI dizelaš sa 100 konja. Sa ovim motorima će biti upareni manuelni menjači od pet i šest brzine, kao i šestostepeni automatik.