23. February. 2020
Vesti

Fiat promoviše nove gradske hibride!

Italijanski proizvođač automobila Fiat zvanično je najavio početak proizvodnje automobila sa hibridnom tehnologijom, koja će se primenjivati na modelima Fiat 500 i Fiat Panda.

Novi hibridni motori T3 BSG 1.0 sa 70 konjskih snaga i šestobrzinskim manuelnim menjačem koristiće se na pomenutim modelima za početak, a ljubitelji automobila u Srbiji moći će da ih vide Sajmu automobila “BG Car Show 2020” u Beograd tokom marta meseca.

BSG je elektromotor povezan kaišem motora i uparen je sa dual battery sistemom koji smanjuje potrošnju goriva i emisiju štetnih gasova čak do 20 procenata (ispod 90 g/mg CO2). Fiat je najavio da će učinci u vožnji ostati isti kao kod običnih benzinskih motora, da može da se očekuje bolja reakcija na pedalu gasa, ali i dopunjavanje litijum-jonske baterije u vožnji putem rekuperacije. 

Nova hibridna generacija imaće specijalan logo na B-stubu inspirisan borbom za očuvanje životne okoline, dok će u enterijeru biti upotrebljen reciklirani materijal od plastike izvađene iz okeana.