15. June. 2024
Vesti

Esencija brzine: Audi sprema novi R8

Nakon brojnih glasina o gašenju modela R8 stigao je demanti iz Audija. Treća generacija ovog modela je navodno već u pripremi!

Odeljenje Audi Sport najavilo je izlazak novog Audija R8, ali još uvek nije poznato da li će dolaziti u električnoj, ili hibridnoj varijanti.

Izvršni direktor Audi Sporta, Oliver Hofman, izjavio je da za električnu verziju Audi Sport odeljenje poseduje svu neophodnu tehnologiju i “know-how”, ali da problem predstavlja masa novog modela, kao i da se još uvek radi na razvoju sintetičkog zvuka motora. Hofman je dodao i da Audi Sport električnu verziju R8 vidi kao idealnu kako bi se zadovoljile jedinice koje se takmiče između R8 LMS GT3 i R8 LMS GT4.

Iz Audi Sporta dodaju i da u slučaju da ne spuste težinu na optimalni nivo za električnu verziju, hibridna verzija bi trebalo da bude sigurna.

Već je najavljeno da će novi R8 biti proizvođen u nemačkom gradu Nekarsulm (Baden-Virtenberg) u isto fabrici gde se sklapaju Audi e-tron GT, koji deli platformu sa Porsche Taycanom.