05. December. 2023
Vesti

Cupra Formentor uskoro promoviše serijsku varijantu

Cupra je objavila da će početkom marta predstaviti zvaničnu verziju Formentora koji će ići u serijsku proizvodnju od ove godine. 

Naravno, zvanična promocija će biti održana u Ženevi tokom prvih dana marta, a sa zvaničnom prodajom će se krenuti u drugoj polovini ove godine. Koncept varijanta ovog hibridnog krosovera bila je predstavljena pre nekih godinu dana, a svi ljubitelji su se veoma obradovali kad su saznali da će automobil za serijsku proizvodnju biti skoro pa identičan.

Iako su iz sedišta fabrike rešili da ne otkrivaju tehničke detalje do dana predstavljanja, očekuje se da će Formentor imati sličnu hibridnu mrežu kao i elektrifikovani model Leon. Hibridni pogon bi trebalo da bude uparen sa 1.4-litarskim TSI motorom koji će proizvoditi veoma ubedljive 242 konjske snage sa 400 njutnmetara obrtnog momenta. 

Ono što dodatno kopka ljubitelje automobila pred otkrivanje Cupre Formentor, jeste dilema da li će ovaj model dolaziti samo kao PHEV hibrid, ili će imati i konvencionalnu čisto benzinsku, ili dizel motorizaciju. Ipak, ono što sigurno znamo jeste da će svi pogoni biti u kohabitaciji sa automatskim menjačem, kao i da bi nakon izvesnog vremena i Cuprin “staratelj” Seat mogao da započne proizvodnju svog Formentora.