12. July. 2024
Vesti

Aston Martin obnavlja Speedster sa trka u Le Manu!

Aston Martin je najavio proizvodnju novog modela Speedster sa V12 motorom, koji će stići u ograničenoj  verziji, a biće pravljen po uzoru na model koji je 1959. godine trijumfovao u Le Manu!

Planirano je da Speedster svoj zvaničan debi doživi u drugoj polovini godine, a isporuke prvih modela mogle bi da startuje u prvim mesecima 2021. godine! Za sada ne postoje zvanične fotografije koncepta novog vozila, već samo skica njegovog izgleda.

Ipak, jasno je da ovaj Speedster neće imati krov i vetrobransko staklo, a najviše će ličiti na model koncept Speedster CC100, koji je napravljen 2013. godine povodom stotog rođendana ove firme.

Većina tehničkih specifikacije ostala je pod velom tajne, ali se ipak nešto zna – Speedster će imati V12 twin-turbo 5.2-litarski motor sa oko 690 konjskih snaga uz ZF automatski osmostepeni menjač. Očekuje se da će tek 88 ovakvih manuelno sastavljenih primeraka biti dostupno u prodaji, a njegova cena će biti otprilike 880.000 evra, mada ova informacija nije zvanično potvrđena od strane Aston Martina.